Wie is Astrid Merkx?

Mijn naam is Astrid Merkx. Ik ben in 1963 geboren als negende kind van een boerenechtpaar. Mijn ouders hebben me het zelfvoorzienend leven met de paplepel in gegoten. We verbouwden onze eigen groenten en aardappelen, hadden zelf kersen- appel en perenbomen en hadden melk, vlees, eieren. Als we veel hadden werd er gedeeld, weggegeven of  verkocht. Als kind had ik niet in de gaten dat dit later heel bijzonder zou worden.

Beroepsmatig werd ik verloskundige (vroedvrouw). Ruim 7 jaar heb ik een eigen praktijk gerund. In die tijd maakte ik kennis met ruim 1000 pasgeboren baby’s en hun ouders. Daarna kwam ik terecht als docent op de Vroedvrouwenschool, later Academie Verloskunde Maastricht (AVM), onderdeel van Zuyd Hogeschool. Ik volgde de eerste graads lerarenopleiding, later de European Master Midwifery en in mei 2017 promoveerde ik op het onderwerp gewichtstoename tijdens de zwangerschap. Ik werk nog steeds met veel plezier aan de AVM. Ik geef les en doe onderzoek; heerlijk om dit werk met de Wij te combineren!

Ik kreeg twee kinderen, die inmiddels zelf volwassen zijn. Vanaf 2008 kon ik hen mee laten genieten van de ruimte die de Wij bood. Over de beek springen, door de tunnel kruipen, kamperen, vuurtje stoken. Het lekkere buitenwerk zeg maar.

Ook volgde ik opleidingen en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen: familie opstellingen begeleiden, emotioneel lichaamswerk, geweldloze communicatie, ecologisch moestuinieren voor beginners en gevorderden, permacultuur design cursus, voedselbossen.

Ik kocht de Wij in januari 2008 en had nog geen beeld van wat ik er precies mee zou gaan doen. Wel voelde ik dat dit in de richting was van “wat er van me gevraagd werd”.

 

<-Home

Reacties gesloten.