2011

Begin 2011 brak de Selzerbeek door. Tientallen kubieke meters grond werden weggespoeld. Een enorm gat in de grond en de waterval stond droog. Wat een geweld!

En vanwege het bestaan van twee soorten van de zeer zeldzame beekdonderpad (de ene soort leeft boven de waterval en de andere eronder, die met elkaar onvruchtbare nakomelingen zouden geven nu ze bij elkaar konden komen, werd de beek vakkundig en met geweld weer dichtgemaakt.

En er gebeurde meer. De drie schapen die ik gekocht had (koeien was niet zo’n goed idee gebleken) deden het goed. Op een mooie lentemorgen belde de buurman dat een schaap gelammerd had. Deze bleek dus op de valreep bevrucht te zijn geweest! Er liepen twee lammeren, waarvan er een bleef leven. Janssen werd hij genoemd.

Vrijwilligers kwamen op de dagen die daarvoor georganiseerd werden. Er werd een wc-plekje gemaakt, een vrachtwagen compost besteld. Om de notenboom maakte we van wilgentenen een bankje, waardoor we konden zitten, de boom beschermd was en kriebelbeestjes een woonplekje kregen. En op de plek waar de grond was weggegraven kwamen natuurlijk klaprozen; dé plant die bij een verstoorde grond hoort. Prachtig gezicht!

Einde 2011: hele mooie boom (Canadese esdoorn) gekregen van de AVM vanwege 12 1/2 jarig jubileum. Gat gemaakt voor put, gat gemaakt om de buis een uitgang te geven. Hoogstambomen geplant: appels, peren en pruimen.

 

<-terug 

Reacties zijn gesloten.