Zondag 29 jan. Snoeimiddag

Hoi ja voor de liefhebbers van fruit, vrucht, voedselbossen. Op 29 jan. a.s. vanaf 14.30 u is er een bijeenkomst bij dat andere kleinere voedselbos in Lemiers; bij deWij.Koos gaat met jullie geïnteresseerden de pruimen, els, bessen, appel, peer, taxus en eik snoeien voor zover dat nodig is.Je krijgt uitleg hoe je kan snoeien en welke tijd je daarvoor kan aanhouden.Ook is er ruimte voor andere ideeen met betrekking tot voedselbos aanplant en stimuleren wortelgroei en voorkomen wortelvraat. Neem een snoeischaar mee als je hebt. Koos werkt met Astrid en Mary elke week op de Wij, beneden voorbij de Catharina kapel. Zondag 2 jan ben je welkom van 14.30 u

Heb je ergens hulp bij nodig of heb je vragen. Geen kosten. Opgeven fijn, maar niet perse noodzakelijk. 

Zie ook de foto’s hieronder van vorig jaar .

November ‘Treevember‘; bomen en struiken voor ons voedselbos inspectie. We hebben vorig jaar vruchtbomen en struiken, samen met Symphytum (smeerwortel) en boerenwormkruid geplant in ons voedselbos in aanleg. Weer een stapje verder. Eind november deden we de inspectie.

Zaaikalender 2021. Het is belangrijk te weten en te handelen wanneer hoe en wat, want bv. de vorst kan de doorgroei ruineren. Met de kalender van Maria Thun bij de hand om te verspenen of te verplanten naar de volle grond wachten we tot de volgende astrologische transplant mogelijk is.

Zie bij berichten !!! op deze website.

Minder kersen dit jaar door die vorst. Zware regenval deed veel kersen rotten aan de boom. Toch hebben we sap en compote voor evt. jam. Nu drogen we bloemen en kruiden en bladgroenten zaden binnenkort op de bloem, blad, vrucht, worteldagen. We werken wel dinsdag/donderdag s’ochtends en woensdagmiddag op de tuin. Dus welkom voor uitwisseling!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *