Citaslow Vaals/ Lemiers

Aanpakken!!

Datum: elke dag in de herfstvakantie; van 17 oktober tot en met 21 oktober

Tijdstip: tussen 11.00 u en 15.00 u

Beschrijving: We gaan een takkenril maken, bessenstruiken en frambozen planten en een stuk brandnetels weghalen. Als je het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken ben je van harte welkom om mee te werken.

Kosten: niets

Lokatie: de Wij, zie algemene informatie

Opgeven: graag! Via info@dewij.nl of via 06 555 38 777

Als je zelf werkhandschoenen en een snoeischaar hebt, neem deze dan mee. Slim als je stevig schoeisel en een stevige broek aan hebt. 

Naam activiteit: vuur en soep en door de dag ;……..gewoon zijn.

Datum: elke dag in de herfstvakantie; van 17 oktober tot en met 21 oktober

Tijdstip: tussen 12.30 u en 13.30 u

Beschrijving: Vuurtje stoken en daarboven een heksenketel met soep. Wat anders zou je willen beleven? Tijdens dit festijn praten we samen over wat ons bindt, wat we doen op de Wij.

Kosten: 5 euro per persoon; mensen die die dag mee doen met “Aanpakken!!” betalen niets.

Zie ook de foto’s hieronder van vorig jaar .

November ‘Treevember‘; bomen en struiken voor ons voedselbos crowdfunding! We hebben vorig jaar vruchtbomen en struiken, samen met Symphytum (smeerwortel) en boerenwormkruid geplant in ons voedselbos in aanleg. Nu weer een stapje verder.

Zaaikalender 2021. Het is belangrijk te weten en te handelen wanneer hoe en wat, want bv. de vorst kan de doorgroei ruineren. Met de kalender van Maria Thun bij de hand om te verspenen of te verplanten naar de volle grond wachten we tot de volgende astrologische transplant mogelijk is.

Zie bij berichten !!! op deze website.

Minder kersen dit jaar door die vorst. Zware regenval deed veel kersen rotten aan de boom. Toch hebben we sap en compote voor evt. jam. Nu drogen we bloemen en kruiden en bladgroenten zaden binnenkort op de bloem, blad, vrucht, worteldagen. We werken wel dinsdag/donderdag s’ochtends en woensdagmiddag op de tuin. Dus welkom voor uitwisseling!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *