2021

DeWij Lemiers (NL) maart 2021 Sinds enkele weken werken wij; Even voorstellen; Mary en Koos… in de permaculture tuin. We kweken groenten zoals we geleerd hebben in Spanje. Dit keer in de bestaande tuin van Astrid Merkx to be continued met die methode. In combinatie met de methode van Yggdrasil genaamd “schijnbare chaos” https://yggdra.be/ starten we van zaad tot….eten! Dat is wat we gaan doen het komende half jaar ! Nu bouwen we een gereclycled kasje van MirjamBerloth’s sculpture. (Foto van het kasje in aanbouw.)

Bij onderstaande foto’s van de zaailingen (babyplants) in de kwekerij zie je wat doen. Op dit moment is het te koud (2 mei 2021, bijna IJsheiligen) om de zaailingen buiten uit te planten. Het is belangrijk dit te weten en te handelen want de vorst kan de doorgroei ruineren. Met de kalender van Maria Thun bij de hand om te verspenen of te verplanten naar de volle grond wachten we tot de volgende astrologische transplant mogelijk is. Op 28 en30 april was dat blad en vrucht en op zondag 16mei bloem, 17mei blad, 19mei vrucht 22/23/24 mei wortel, 25mei bloem, 26mei grijs (=niets), 27mei blad. Andere dagen kan wel gezaaid en gewied en evt. geoogst worden, zoals a.s. 3mei en 4mei wortelgewassen zaaien en woensdag 5mei zaaien we bloemen en bloemkool, brocoli, 7mei bladgroenten en ook kool.


Dus het prikkelt wel om de klaargemaakte bedden in te planten en in te zaaien via de Yggdrasil methode ( Golf of Wave) zonder wisselbeddenteelt maar met de goede combinaties. ( https://yggdra.be/ )
Die groentenbedden dan te bedekken met organisch materiaal als droog onkruid, gras of karton of rietmatten om de grond tegen uitdrogen te beschermen rond de golvende rijtjes kleine plantjes.
Fantastisch is dat we al op een 14 tal bedden kunnen telen. We hebben nog een paar bedden van vorige herfst voorbereid en gaan er nog een paar samen met jullie maken op de permacultuur methode met houtstronken, grove en fijne compost lagen en de leem van hier. De vier hügelbedden met keramische potjes met stronken erin gaan we deels beplanten met aardappelen en bloemen zaaien op de zonnige zijden en de meer vochtige zijden met groenten aanplanten.

ON THIS MOMENT ; WOODCARVINGPRINCIPLES WITH ASTRID! WORKAWAY-ER SARAH MADE THIS BOAT FROM A WILLOWTREE WOOD!

THE SHEEPHUT IS REPAIRED AND TRANSFORMED INTO A SUMMERLODGE BY KOOS

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.