2021

DeWij Lemiers (NL) maart 2021 Sinds enkele weken werken wij; Even voorstellen; Mary en Koos… in de permaculture tuin. We kweken groenten zoals we geleerd hebben in Spanje. Dit keer in de bestaande tuin van Astrid Merkx to be continued met die methode. In combinatie met de methode van Yggdrasil genaamd “schijnbare chaos” https://yggdra.be/ starten we van zaad tot….eten! Dat is wat we gaan doen het komende half jaar ! Nu bouwen we een gereclycled kasje van MirjamBerloth’s sculpture. (Foto van het kasje in aanbouw.)

Wortel- Ui- Eikenbladsla- Snijbiet-Paksoy- Knolvenkel met de Yggdrasilcurve-methode! ‘juni 2021’ DeWij, Lemiers, NL
Bed links/ Boomspinazie-peultjes-kamille
Bed Rechts extra Courgette – Ui , 2021 !

Bij onderstaande foto’s van de zaailingen (babyplants) in de kwekerij zie je wat doen. Eerst is het te koud (2 mei 2021, bijna IJsheiligen) om de zaailingen buiten uit te planten, want de vorst kan de doorgroei ruineren. Met de kalender van Maria Thun bij de hand om te verspenen of te verplanten naar de volle grond wachten we tot de volgende astrologische transplant mogelijk is. Op 12/13juni was dat bloem, 14juni is dat blad en 15/16/17juni is dat vrucht. 18/19/20 is dat wortel, 21/22juni tot 11u bloem, 23juni grijs (=niets), 24juni blad tot12u en daarna vrucht. Andere dagen kan wel gezaaid en gewied worden. Succes. Ook oogsten kan best op op vrucht of bloemdagen. Bessen? De foto’s hieronder zijn voor de regen van mei van Anna (workaway-er uit Ommen, Thank you 🙂


Dus het prikkelt wel om de klaargemaakte bedden in te planten en in te zaaien via de Yggdrasil methode ( Golf of Wave) zonder wisselbeddenteelt maar met de goede combinaties. ( https://yggdra.be/ )
Die groentenbedden dan te bedekken met organisch materiaal als droog onkruid, gras of karton of rietmatten om de grond tegen uitdrogen te beschermen rond de golvende rijtjes kleine plantjes.
Fantastisch is dat we al op een 14 tal bedden kunnen telen. We hebben nog een paar bedden van vorige herfst voorbereid en gaan er nog een paar samen met jullie maken op de permacultuur methode met houtstronken, grove en fijne compost lagen en de leem van hier. De vier hügelbedden met keramische potjes met stronken erin gaan we deels beplanten met aardappelen en bloemen zaaien op de zonnige zijden en de meer vochtige zijden met groenten aanplanten.

ON THIS MOMENT ; WOODCARVINGPRINCIPLES WITH ASTRID! WORKAWAY-ER SARAH MADE THIS BOAT FROM A WILLOWTREE WOOD!

THE SHEEPHUT IS REPAIRED AND TRANSFORMED INTO A SUMMERLODGE BY KOOS
wateroverlast van de senserbach (grensrivier hier bij deWij )
Tuinbonen (Favas)
Uien oogst
4 Augustus 2021 DeWij. Oogst ui, wortel en deel aardappelen. en…..Zaden voor 2022

Een mooie september en oktoberoogst!

Wat te oogsten? zie bericht september hierover en foto’s volgen.

2 November Beleefweekend; we willen een ooievaarspaal oprichten ! Meld je aan via deze website om mee te helpen !

9 november Treeday (bomen en struiken voor ons voedselbos planten.

Reacties zijn gesloten.